.
49_1513882832.original
49_1513883192.original
49_1513882835.original
49_1513882838.original

Garden Wall House

The complex construction of a modern brick home on a restricted site.

This residential project consists of two houses on Sandbrook Road, Stoke Newington. The project comprises of one completely new build and the second is major refurbishment of
of a late 19th century end-of-terrace dwelling. The new build is a highly complex project including challenges such as digging a basement on a restricted site and numerous party wall issues.

The integrity of the Sandbrook Road terrace facades was a key element throughout this design. A strong effort was made to create piece of architecture which acted as an appropriate bookend to Sandbrook Road. The scheme is purposely concealed by a dominate slimline brick wall - with the first floor protruding from behind this boundary. Long, slender fenestration provide occupants with pleasing levels of daylight while maintaining optimum privacy. The structure's green roof system increase site biodiversity while improving the surrounding streetscape. The project's carefully considered palette of high quality materials clearly articulates between the old and the new.

The project is currently on-site and due for completion in 2019.

Ellis Miller Achitects Garden Wall House
Ellis Miller Achitects Garden Wall House
Ellis Miller Achitects Garden Wall House
Ellis Miller Achitects Garden Wall House